2012. április 5., csütörtök

A Kecel Városi Televízió bírálata


KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS
2012. március 28.

Ugron Gyuláné, képviselő: 

„Nagyon hiányoltam március 15-én a Múzeumból a TV-t, és nem a TV munkatársainak szól a kritikám, nyilván a vezetőnek kellett elrendelni, hogy hova menjenek. És ott elgondolkodtam rajta, hogy ér-e a városnak 20 milliót egy újság, amin folyton vitatkozunk, és a TV, ami nem jön el egy ilyen fontos eseményre. Gondolkozzunk el ezen! Köszönöm.”


Haszilló Ferenc, polgármester:

„Hát, az biztos, hogy hiányoltuk a TV-t. Most, hogy beszéltem a Lacival, a Czár Lacival, azt mondta, hogy nem kapott meghívót a Könyvtár erre. Én úgy éreztem ebben a szituációban, hogy hát sok mindenre nem kap a könyv… vagy hát a média nem kapott meghívót… hogy sok mindenre nem kap meghívót, és azért ott vannak, tehát odafigyelnek. Én is elmondtam a beszédemben, a március 15-i beszédemben az iskolánál, hogy mindenkit szeretettel várunk, most az Ilonka nekem azt mondta, hogy Te vittél be plakátot is, meghívót is a könyvtárba, tehát nekem is olyan fura volt, hogy nem volt ott média, tehát ez tényleg a város médiája, nem a könyvtár médiája, tehát ott kéne lenni… egy városi rendezvényen. Ez nem egy olyan rendezvény volt, amely egy ilyen baráti rendezvény, hanem a városé. Na… remélem, tanultunk belőle, de elgondolkoztató -ahogy mondtad, Marika- ez az egész."

-------------------------------------------------------------------
Forrás: a képviselő-testületi ülés kép- és hanganyaga

Widnerné Fenyvesi Bernadett, a Kecel Városi Televízió felelős szerkesztőjének válasza:


„A március 15-i múzeumi rendezvényre nem kapott a Kecelmédia semmilyen formában meghívást, felkérést, de még csak jelzés sem érkezett hozzánk, egy fél mondattal sem, hogy szeretné bárki, hogy mi ezen részt vegyünk. Ezért nem vette fel a kiállítás megnyitót a Városi Televízió. Sajnálom, hogy az utóbbi időben nem múlik el úgy testületi ülés, hogy a Kecelmédiát valamilyen bírálat ne érné. Azt gondolom, hogy a munkánkat igyekszünk úgy végezni, hogy azt a hiteles tájékoztatás mellett, ami legalább ennyire fontos, a nyitottság is jellemezze. Nagyon jó szívvel fogadjuk a dicséretek mellett az őszinte, szemtől szembe kritikát is, hiszen úgy gondolom, hogy a munkánk ettől lesz egyre jobb, és bizony azt mondhatom, hogy szinte nap mint nap érkezik is hozzánk közvetlenül ilyen jellegű építő bírálat. Azt nem tartom helyesnek, hogy az említett közvetlen párbeszéd helyett a testületi ülésen kérdést nem intézve az érintetthez, egyoldalú bírálat fogalmazódik meg újra és újra a munkánkkal kapcsolatban. Szerkesztőségi üléseink nyilvánosak. A televízió tekintetében ez jellemzően pénteken délelőttönként szokott megtörténni, bármikor, bárkit szívesen fogadunk javaslataival, ötleteivel ezeken a megbeszéléseken, hiszen nyilvánosak. A Keceli Hírek szerkesztőségi ülései, amit a lap megjelenését követő héten tartunk szintén nyilvánosak, ezt előre a képújságon, illetve az intézmény hirdetőjén is közzé tesszük, bármikor, bárkit szeretettel várunk. De természetesen egyébként más időpontban is, hiszen elérhetőségeink nagyon sok helyen megtalálhatóak, az intézmény weboldalán, az újság impresszumában, tehát aki szeretne hozzánk jönni véleményt nyilvánítani, az biztosan megtalál minket.
A Keceli Hírek tördelését követően, mielőtt nyomdába kerül a lap mindig elküldjük korrektúrára a polgármester úrhoz, illetve a Kulturális Bizottság elnökéhez is. Sajnálom, hogy igazából jelentős észrevétel, módosítási kérés eddig nem érkezett még a tizenegy hónap alatt.
Sajnálom azt is, hogy a város elöljárói közül többen nem a helyi közösség összefogását megerősítő közvetlen és őszinte, a média munkáját segítendő véleménynyilvánítás lehetőségét választják, mint ahogy azt teszik nagyon sokan az itt élő emberek közül. Őszintén remélem, hogy ez a jövőben változni fog, és akkor talán nem fog a média költségvetésével kapcsolatban sem olyan téves ismeret elhangozni például a testületi ülésen, miszerint az éves keret amiből mi gazdálkodunk, az 20 millió forint.
Bizony a 12 milliót sem éri el.”


-------------------------------------------------------------------
Forrás: Keceli Körkép, 2012. március 30.