2012. július 11., szerda

A KecelCom sztori - Hiszel a mesékben?


KÖZEL 4 ÉV KRÓNIKÁJA

I. rész
Forrás: Keceli Újság, 2008. december
Tehát…

A Metacom Zrt. elkészítette Kecel Városfejlesztési Kutatását, mely sok lakossági igényt és javaslatot hozott felszínre. Felmerült azoknak a beruházásoknak a szüksége is, amelyek jövőben bevételeket jelentenek az önkormányzat számára, így nagyobb költségvetési mozgásteret engedélyeznek majd Kecelnek.
Ilyen fejlesztési terv egy önkormányzati tulajdonú kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltató indítása.
A tervek szerint a város saját szolgáltatása 2009. őszén indul majd, a legkorszerűbb optikai technológiával és a jelenleginél kedvezőbb árú szolgáltatás válik elérhetővé a lakosság számára.


A döntés előtt sem a polgármester, sem a képviselők nem tájékozódtak a várható költségekről. 
Illetve tájékozódtak, ugyanis Bóly városába kirándultak tapasztalatszerzésre.
Az ott látottak -ez talán a föld alatti optikai kábel szemmel és kézzel való érintése lehetett- valamint az a tény, hogy a Metacom Zrt. hirtelen elkezdte támogatni a Keceli Kézilabda Klubot, továbbá a  felvázolt sikerorientált önkormányzat vizionálása megfelelő ajánlólevél volt a döntés meghozatalához.

A várható, kézzelfogható siker elérhető lett számukra a felvázolt 150 – 200 milliós beruházási költséggel.   

A szavazás után volt, aki vette a fáradságot és megkérdezett már a piacon levő szolgáltatókat, hogy Kecelen a kábelhálózat kiépítése vajon mennyibe kerül a felvázolt technológiával?

A válaszok egyértelműek voltak: 700 millió és 1 milliárd közötti összeget jelöltek meg a beruházás megvalósítására az utcák hossza alapján.

Ha ugyanezt megtette volna a polgármester, -ami valljuk be, igazán elvárható lett volna tőle a fizetéséért cserében- a testület bizonyára nem dobott volna ki több tízmillió forintot az ablakon egy délibábra.

Hát igen, erre mondják, hogy messziről jött embereknek nem kell mindent szavát elhinni.

…de velünk elhitették.


 Forrás: Keceli Újság, 2009. augusztus

Vagyis...

Együttműködési szerződéskötésről hoztak határozatot nemrégiben a keceli képviselők a Metacom Holding Zrt-vel. Ennek következtében a megalakuló cég minden eddiginél magasabb színvonalon és kedvezőbb áron nyújtja majd szolgáltatásait a lakosság számára – nyilatkozta a Haszilló Ferenc polgármester.

Emlékszünk, hogy mikorra ígérték a szolgáltatás elindítását?
2009 őszére!

Amikor hosszú hallgatás után végre megszólalt a legilletékesebb, megnyugodtunk, hogy épül és valóban sokkal kedvezőbb áron nyújtja majd a szolgáltatásait a megalakuló új cég.

Igaz, nem látta senki az épülést, de ha valakinek, neki csak elhitték az emberek, hogy épül, hiszen már mindenki erről beszélt, és verte a fejét a falba, hogy miért kötött szerződést a Digi TV-vel.

Elindult a médiareklám, és a mese folytatódott, a város bezárt pénztároló tresorjába betették a kulcsokat…


...és a java még csak ezután következik!
Folytatjuk!