2012. május 27., vasárnap

Molnár Tamás nyilatkozata a Városi Múzeum sikereiről


Az egyik ismert közösségi oldal felhasználója a következő hozzászólásra hívta fel szerkesztőségünk figyelmét:

"Az írigységtől besárgult szarkavaróknak üzenném, hogy nem zárt be a kiállítás. Akik eddig semmit sem tettek a múzeum érdekében, jobban teszik ha most befogják a szájukat és a munkájukra koncentrálnak.
Több mint 400 igazi, jószándékú ember volt a megnyitón. Na? Mikor volt utoljára ennyi? Ezen gondolkozzanak azok, akik hagyták ebek harmincadjára az intézményt. Élnek még ebben a városban önzetlen, jószándékú emberek, akiknek szívügye a múzeum sikeres működése.
Aki a múzeumot fikázza, az az én munkámat is semmibe veszi."

 
A szöveget talán magyarázat nélkül is értjük. (Kiegészítésként megjegyezzük, hogy az említett létszámnak körülbelül a fele vett részt a kérdéses rendezvényen.)
Az utolsó mondatot viszont fontosnak tartjuk kiemelni, hiszen kitűnően bizonyítja, hogy a fent olvasható rendkívül építő és magasröptű nyilatkozat hátterében álló személy valóban egybeforrt a Városi Múzeummal. 
"A stílus maga az ember." 
Szívből sajnáljuk, hogy a múzeum új vezetése egyetért ezzel a stílussal, és helyt ad az efféle hozzászólásoknak.
Ahogy az alábbi képen látható, a múzeum kuratóriumának egyik tagja annyira látványosan egyetért, hogy még "lájkolta" is a bejegyzést:

  
Ebben az egészben talán az a legszomorúbb, hogy nem vicc. S hogy ezt a kabarét lényegében és igazán nem a delírium állapotában lévők játsszák (csupán), hanem az értelmes emberek. Ők azok, akik hisznek abban, hogy ezen a zűrös "színpadon" elérhetik a jól kiszámított céljaikat, s ez az, ami már nem kabaré... Ez bizony félelmetesen komoly játék. Kötelességünk, hogy ne nevessünk ezen, de ne is sírjunk! Csak tegyük azt, amit a tisztességünk, emberségünk kíván ebben a városban!