2012. március 17., szombat

Új médiatörvény Kecelen -Ugron Gyuláné


Tallózás egy képviselő hozzászólásából:

Ugron Gyuláné:

"A Keceli Hírek legutóbbi számában van egy Kerek perec című, ismeretlen szerző által írt mű. ….ha sok-sok millióval támogatja az Önkormányzat az újságot, akkor borzasztóan szeretném, ha ilyen kitételek nem lennének benne, hogy én kört látok, ördögit, és sokan vannak, és elegük van, nem kicsit, nagyon. …ha már valaki ír, akkor írja alá. …egy ilyen cikket … én gyalázatosnak találom. …a névtelen levélíró az nem becsületes ember. …szeretném, ha csak névvel ellátott cikkek jelennének meg. Én császártöltési vagyok. Ha Császártöltésen valaki megjelentetne egy ilyen cikket, azt kitagadnák a városból. Ez a város meggyalázása.”
"Hát, fura egy monológ, melyet az ifjú keceli képviselő asszony, Ugron Gyuláné nyugdíjas pedagógus mondott el a testület egyik februári ülésén. Császártöltésinek vallja magát, valószínűleg ennek tudható be, hogy nem tudja, Kecelen szólásszabadság van, ezért nem csak az elérhetetlen szivárvány színeibe öltöztetik Kecel jelenét és jövőjét az újság írói, szerkesztői. Hétköznapok valóságát írják meg.

Hála Istennek.

Érdekes az a kinyilatkoztatása, hogy „borzasztóan szeretném, ha ilyen kitételek nem lennének a saját újságunkban”.
Tisztázzuk kedves képviselő asszony, kinek a pénzén jelenik meg ez az újság? Ha eddig nem tudta, elárulom, az itt élő emberek pénzén, mivel a képviselőtestület a város pénzével gazdálkodik. Ha gazdálkodik…
Amit Ön akar, azt nevezik cenzúrának.

Újságírásban bevett szokás szerint az írás szerzője monogramját használta, mivel nem nyílt „levelet” avagy „művet” írt a keceli olvasóknak. Nagyon sok család problémáját, nehézségeit és a jövőtől való félelmeit fogalmazta meg írásában, mely párosul azzal is, hogy napról napra egyre több a szegény ember itt Kecelen, akiknek a napi betevőjükre sem telik. Talán ezt nevezhetjük gyalázatosnak és szégyenteljesnek.

Tudomásom szerint Ön hithű keresztény, szakmáját tekintve pedagógus, most képviselő. Hozzászólása gyűlöletkeltő, embereket mások gyűlölésére buzdít.

Vallásából, hivatásából, avagy képviselőségéből ered ez a gyűlölködés? Csak kérdezem, mert ha igen, Ön alkalmatlan pedagógusnak, képviselőnek és álszenten gyakorolja vallását. Ön nem méltó arra, hogy Kecel polgárait képviselje a testületben.
 

Én Kalocsán születtem, Császártöltésről származom, és keceli vagyok, mivel itt élek 38 éve. Szorosan kötődöm mindhárom településhez, és tudom, hogy Császártöltésről azért még nem zavartak el senkit, mert bírálni merészelte a polgármestert, a képviselőtestületet.
Azért viszont elzavarnák a polgármestert, a képviselőket, ha ilyen buszvárók lennének a településükön, mint ezen a képen látható, mely a tüskösi pincéhez vezető bekötőút mellett áll.
Talán ezen kellene felháborodnia, talán a hó eltakarítás lassúságán, szervezetlenségén, talán a felelőtlenül (önös érdek által vezérelve) elherdált milliókon…"

Forrás: Facebook

__________________________

A képviselő asszony széke még éppen csak melegszik, de ő máris az Önkormányzat nevében kér ki magának dolgokat. Értékelendő ez a buzgalom. Persze ha némi bölcsességgel is párosulna, az volna az igazi!

Még egyszer összegezzük, hogy miről is beszél a képviselő asszony! 
Ne menjünk tovább, ne hagyjuk figyelmen kívül mert fontos és elgondolkoztató!

Ugye értjük?! 
Azt mondja, hogy mivel az Önkormányzat támogatja az újság megjelenését (a város pénzéből, a keceli polgárok pénzéből!), ezért az Önkormányzatnak van joga meghatározni, hogy mi jelenjen meg a Keceli Hírekben. 
Ez azért elég ijesztő, ha belegondolunk... Ez bizony kőkemény CENZÚRA !

Tény, hogy városunkban nem sok minden maradt már független kézben...
Tény, hogy látjuk a mindent egy kézben tartani akarás már-már diktatórikus igyekezetét polgármesterünk részéről...
...de a média még független, pártatlan maradt! 
Kecelen a médiától még a valóságot halljuk. 
Ez különleges kincs, amit értékelnünk, védenünk kell!

...s Ugron Gyuláné képviselő hozzászólását olvasva jogos aggodalommal tehetjük fel a kérdést: a képviselő asszony milyen alapon akarja ezt megváltoztatni?